Начало образование.бг За първи път ще има онлайн приемни изпити в АУ-Пловдив

За първи път ще има онлайн приемни изпити в АУ-Пловдив

292
0

За първи път в Аграрния университет – Пловдив ще организират приемните изпити онлайн, заради пандемията от Ковид-19. Първията изпит е утре на 20 февруари, и ще се проведе чрез Майкрософт Тиймс, като вече са създадени ясни правила, за да се спазят изискванията за анонимност. Тази година от университета са поискали от МОН – 100 места повече за бакалаври и магистри, защото има засилен интерес към специалностите – зооинженерство и лозаро-градинарство.

Първата дата за тестовете по биология, география и български език тази събота –  20 февруари. Предвидени са и още две – на 20 март и 24 април.

„Кандидатите трябва да имат устройство и интернет достъп, като се включат 15 минути преди началото на изпита. Стартът ще е в 9 часа. Към този момент няма да имат достъп до изпитната платформа. Тя ще се „отключи“ автоматично и ще позволи да се попълват тестовете“, обясни заместник ректорът доц. Боряна Иванова

Всеки кандидат-студент ще получи служебна парола за достъп, като IT специалистите няма да имат досег с регистъра на личните данни.

Ще бъде спазена досегашната процедура за теглене на изпитните варианти. Чрез видеовръзка кандидат-студент ще посочи номер на един от подготвените предварително пликове.

Радио Пловдив;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук