Начало образование.бг Комитет „Васил Левски“ награди Виктория от Карлово СНИМКИ

Комитет „Васил Левски“ награди Виктория от Карлово СНИМКИ

405
0

Абитуриентка от Карлово е тазгодишният носител на  наградата на Карловския комитет „Васил Левски“ . 12-токласниката Виктория Трифонова от Средно училище „Васил Левски“ получи отличието на церемония в музея на Апостола в Карлово по време на честването на 143 години от  неговата гибел.

Наградата е сред най-престижните отличия, с които в Карлово се удостояват младежи и възрастни за активна дейност за популяризиране на делото на Васил Левски.   Директорката на национален музей „Васил Левски“ Дора Чаушева  връчи на девойката плакет с лика на Апостола и сборникът „Документалното наследство на Васил Левски“.

А Виктория е сред най-активните млади карловци. Тя участва във всички инициативи на училището и на други организации – три поредни години играе в спектакъла на училището по случай 19-ти февруари.  Тя бе водеща на дискусията „ Изпитът“, която е част от проекта за създаване на филм за Апостола, проведена он-лайн в Националния музей „ Васил Левски“ и организирана от асоциацията на българите в чужбина. Девойката участва и  в конкурс за снимка пред паметник на Васил Левски, както и в конкурса за есе, посветено на Апостола.  Тя има е част от учебната компания  „ Калиопа“, с която печели първо място на иновационния лагер на Junior Achievement Bulgaria  за най- добра учебна компания за 2020г.Виктория спечели и индивидуална европейска награда за лидерски качества – JA Alumni Europe Leadership Award. Тя е танцьорка в ансамбъл „Розова долина“ към читалището в Карлово.

Цветана Георгиева – marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук