Начало Новини.бг Община Царево е с амбициозни планове за финализиране на свои проекти до...

Община Царево е с амбициозни планове за финализиране на свои проекти до лятото

257
0

Преди началото на летния сезон Община Царево е с амбициозни планове за финализиране на свои проекти. Част от тях са цялостно обновяване на парка в Лозенец, завършване на административната сграда на кметството в Синеморец. В село Велика предстои през тази година цялостна подмяна на водопроводната мрежа.

Близо половин милиона лева е предвидила община Царево за приключване на морската градина в село Лозенец, обясни кметът Георги Лапчев:

„По предварителни договорки считаме, че този проект ще бъде приключен предсрочно. Имаме задача той да функционира през новия летен сезон. В Лозенец сме предвидили средства за асфалтиране, за текущи ремонти, както и за финализиране на улица Смокиня, която отдавна трябваше да завършим. Най-важното за Лозенец е да финализираме парка. 
Това, което се предвижда в село Варвара, но не е заложено в бюджета за тази година, но трябва да се реализирането подновяването на водопроводната система.  
В Ахтопол трябва да изплатим останалите средства, които са свързани с ремонтирания център, който също беше приключен предсрочно, но все още за завършването му нямаме Акт 16″

Има и проекти, които са свързани с трансграничното сътрудничество, допълни той:

„В Синеморец трябва да завършим административната сграда на кметството в населеното място. В Царево също предстои завършване на административната сграда. Предвидили сме и възстановяване на кораба „Горянин“. Той трябваше да бъде реализиран през миналата година, но заради Ковид кризата оставихме това да се случи през тази година. Предстои и завършване на първия етап от строежа на новата спортна зала. Това трябва да стане преди летния сезон. Предвидено е да направим домофонна система в детските градини, заложили сме и средства за проект, който е свързан изграждането на нов медицински център. Имаме партньорско споразумение за сътрудничество със столичната болница „Пирогов“, каза Георги Лапчев. 

Радио Бургас;РодБГ 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук