Начало Новини.бг Силистра и Разград в плен на бедността и липсата на перспектива

Силистра и Разград в плен на бедността и липсата на перспектива

272
0

Кое е общото между Силистра и Разград? Освен че и двата региона имат по четири мандата за народни представители, и двата региона са белязани от слабо икономическо развитие и изоставане на икономиката, от бедност и нисък стандарт на живот. Единствената им утеха е фактът, че по тези показатели само Видин е по-зле сред регионите в Северна България.

Инвестиции и пари се наливат главно в Южна България. Ние изоставаме все по-сериозно. Огромните проблеми на Силистра са главно свързани с демографията, застаряването на населението, липса на инвестиции, липса на реален пазар на труда. Имаме много малка част производство. Повечето са държавна администрация, услуги, ресторанти, заведения, което не допринася съществено за развитието. Всеки гледа мандатчето.“

Сред проблемите на Разград е лошата инфраструктура. Ремонт и рехабилитация на цяла улица в града – това не се е случвало от години. Към това се добавя липсата на работни места за млади хора и на производства.

Някои не правят разлика между различните кабинети на Бойко Борисов.

„Със схеми и със скандали – с това ще ги запомня.“

Цялото управление на ГЕРБ е като едно миниатюрно Средновековие за България. Загубихме десет години от живота си.“

„Те притежаваха обем от власт, който им позволяваше да вършат реформи, обаче не ги вършиха.“

Никога не съм гласувал, няма и да гласувам, защото мразя всички партии.“

„Нищо не очаквам да се промени. Нямам доверие вече.“

„Ще гласуваме и да се надяваме на промяна.“

„Ще гласувам, но не смятам, че нещо би се променило.“

Направиха всичко възможно в последните години българите да се чувстват обезверени.“

Проблемите и в двата региона не са от вчера. От пет години силистренци живеят сред километрични опашки от тежкотоварни автомобили, които застрашават живота и здравето на всички. Тирове ежедневно се движат по централен градски булевард, преминавайки покрай няколко жилищни квартала, докато стигнат до граничния пункт Силистра – Кълъраш. Настоящото управление не успя да се справи с това, въпреки протестите на силистренци. От години е блян и построяването на Дунав мост. 

Радио Хоризонт;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук