Начало Новини.бг Хотелиерите настояват да отпадне PCR тестът за ваксинирани туристи

Хотелиерите настояват да отпадне PCR тестът за ваксинирани туристи

265
0

 От туристическия бранш настояват за ваксинация на персонала в сектора преди началото на предстоящия летен сезон. Здравният министър Костадин Ангелов ще има среща с днес с представители на бранша. Вчера и ресторантьорите настояха техните служители да получат ваксини.

Кога и как секторът ще рестартира своята дейност е най-важната тема за представителите на туристическия бизнес, каза пред БНР Павлина Иванова, председател на обединение „Бъдеще за туризма“. По думите й ваксинацията е важна за служителите в офиси, за екскурзоводите, за шофьорите на трансферните автобуси, за всички, които са в досег с туристите.

Туроператорите ще настояват за влизащите в страната български и чуждестранни туристи, които имат ваксинационен сертификат, да отпадне изискването за PCR тест. Също така да бъде коригирана ценовата политика на тестовете в страната и по границите, които на места са доста завишени.

Следващото нещо, което искаме, е предвидимост на заповедите и някаква прецизност. С една заповед в последния момент това означава, че всички потребители си губят парите, уточни Иванова.

Представителите на бизнеса ще настояват за изработването на правила, чрез които да станат възможни автобусните екскурзии, както и да се възстанови конгресният туризъм.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук