Начало Култура.бг Кукленият театър „Дора Габе“ в Добрич с първа премиера

Кукленият театър „Дора Габе“ в Добрич с първа премиера

357
0

Кукленият театър „Дора Габе“ в Добрич зарадва най-малките си зрители с първата си за тази година премиера. Автор и режисьор на постановката „Наказана Лисана“ е един от куклените актьори в театъра – Румен Куртев. Сценографията е на Ели Качулева, а музиката е на Пламен Мирчев – Мирона. Куклените актьори се надяват, че макар и в трудното за всички театри време, вярната детска публика ще хареса новата им постановка и нейните послания ще бъдат чути и разбрани.
Пиесата „Наказана Лисана“ е предназначена за най-малките зрители – децата от 3 до 10-12 годишна възраст. Нейната премиера продължава да спазва традицията на Кукления театър „Дора Габе“ в Добрич всеки февруари месец да обогатява репертоара си с нова пиеса.

В постановката участват двама актьори –  Теодора Желева и Иван Иванов. Сценографията й е мобилна, тъй като всички с нетърпение очакват времето да се подобри и театърът да възстанови постановките си на открито – в Зоопарка и в дворовете на детските градини. Куклите и сценографията в постановката са дело на Ели Качулева. „В неделя на сцената на театъра за малките зрители ще гостува баба Марта. Следващата постановка, върху която ще работи творческият екип на кукления театър, е „Бременските музиканти“,каза в „Хоризонт до обед“ директорът на театъра Петър Петков.  

Ще бъдат възстановени и част от старите заглавия, допълва Петър Петков, като едно от тях задължително ще бъде обичаната от всички малчугани постановка „Трите прасенца“. 

Билети за спектаклите на кукления театър могат да бъдат закупени на касата на театъра, а заявки за места могат да се правят и по телефона.

bnr.bg; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук