Начало Култура.бг Св. Стоянова: Много се радвам да имам възможност пея пред българска публика...

Св. Стоянова: Много се радвам да имам възможност пея пред българска публика (Видео)

361
0

Тази вечер младата певица Светлина Стоянова, солистка на Виенската държавна опера, ще направи своя дебют в Националния ни оперен театър от 19:00. Тя ще участва в спектакъла „Пепеляшка“ от Джоакино Росини.

Светлина Стоянова е новата голяма надежда на българската вокална школа сред мецосопраните. В продължение на девет години тя е солистка на Детския хор на Българското национално радио. Продължава обучението си в Глазгоу, Шотландия.


Svetlina Stoyanova – Tarantella Napoletana – Tokyo Jul-2007 concert

Важна стъпка в професионалното ѝ израстване е първата награда на престижния конкурс „Нови гласове“ в Германия в края на 2017 година.

Веднага получава покана да се присъедини към солистичния състав на Виенската държавна опера, където е вече трети сезон.

Преди броени дни Светлина Стоянова стъпи за първи път на друга голяма сцена – тази на „Болшой театър“ в Москва, където изигра Розина в операта „Севилският бръснар“ на Росини.

Младата певица очаква с нетърпение дебюта си в българския оперен театър – а софийска сцена като Пепеляшка и с едноименна опера от Росини. Режисьор е Вера Петрова, диригент – Жорж Димитров.

„Много се радвам да съм тук, да имам възможност пея пред българска публика най-накрая и да направя своя дебют в Софийската опера с една роля, която толкова харесвам, толкова пасва на гласа ми, сподели Светлина Стоянова пред БНР.


Г. Росини – Меса на Милано – Лаудамус Те

Снимка БГНЕС : Светлина Стоянова в оперния спектакъл „Севилския бръснар“ от Джоакино Росини в ролята на Розина, постановка на Бригите Фасбендер

bnr.bg; youtube.com; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук