Начало Хранене и здраве Разработки на нови технологии за хранене на войската предвижда споразумение между УХТ...

Разработки на нови технологии за хранене на войската предвижда споразумение между УХТ и НВУ „Васил Левски“

330
0

Университетът по хранителни технологии в Пловдив ще си сътрудничи в разработването на анти-COVID програми за изхранването на армията с Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. 

Двете висши училища подписаха  в НВУ „Васил Левски“ договор за партньорство в областта на войсковото хранене, в разработването на нови научни подходи и учебни програми, съвместно обучение на студенти  и обмен на преподаватели.

“Научен екип от Университета за хранителни технологии в Пловдив работи върху създаването на нови продукти, които след COVID – пандемията могат да подобрят имунитета на хората, посочи ректорът проф. д-р Пламен Моллов. – Това са иновативни разработки, свързани с технологията и подготовката на храните – годност, качества, характеристика на веществата в тях.”

Бригаден генерал Иван Маламов, началник на Военния университет припомни, че в НВУ „Васил Левски“ от няколко години е въведено експериментално хранене на курсантите с продукти, които са доказали, че повишават имунитета на обучаемите. „Смятаме, че в партньорството с УХТ можем да подобрим още повече това меню, а чрез нашите дейности в науката ще се опитаме да предложим на Българската армия нови подходи за хранене на военнослужещите”, каза той.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук