Начало География.бг Мартина Табакова изпълнява „Хумореска“ на Панчо Владигеров на язовир Доспат (Видео)

Мартина Табакова изпълнява „Хумореска“ на Панчо Владигеров на язовир Доспат (Видео)

433
0

Проектът събира красотата на българската музика и природа

Наскоро представихме бургаския проект „Триптих за пиано, арфа и глас“ на Мартина Табакова и Лора Паносян, реализиран с помощта на  видеооператора Иво Вартанян.


Струните На Сърцето / The Strings Of The Heart

Целта му е да привлече вниманието към българската музика и природа. И определено го направи. В първото видео Лора Паносян свири на арфа край язовир Белмекен на 1 923 метра надморска височина. Факт е и вторият клип от проекта, подкрепен от Националния фонд „Култура“. В него главна героиня е Мартина Табакова. Нейна е и идеята за съчетаването на няколко изкуства във въздействащо видео:

Бургазлийката изпълнява „Хумореска“ опус 15  на Панчо Владигеров. Това е емблематично произведение на великия наш композитор, казва Мартина.


Мартина Табакова – Панчо Владигеров Хумореска оп. 15

„Любим композитор ми е, затова избрах да интерпретирам негова творба. Мисля, че музиката му, която е черпила толкова много от българския фолклор, може да докосне всеки българин, да развълнува душата на всеки човек. Исках хумора и жизнеността, които лъхат от музиката на Владигеров да кореспондират с едно красиво място.“

За реализацията на клипа е избран язовир Доспат, а на 1 900 м надморска височина е качен бял роял.  

През март ще излезе и третата част на проекта „Триптих за пиано, арфа и глас.“

Петя Янакиева – bnr.bg; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук