Начало Доктор.бг Над 7000 регистрации за Covid ваксиниране само 90 минути след старта на...

Над 7000 регистрации за Covid ваксиниране само 90 минути след старта на сайта his.bg

277
0

Над 7000 регистрации за ваксиниране срещу коронавируса са направени само за час и половина след задействането днес на електронния регистър на сайта his.bg – абревиатура на английски език за „здравно-информационна система“.

За това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Единният регистър за ваксиниране беше отворен в 17.00 часа, но първият възможен час е на 11 март. Това стана ясно при представянето по-рано днес на платформата, изработена от „Информационно обслужване“.

Здравният министър професор Костадин Ангелов, който присъства на представянето, съобщи, че по този начин много по-лесно ще се организира логистиката във ваксинационните центрове и няма да се допуска струпване на хора.

Запазването на час става в четири стъпки. Първата е попълване на личните данни и избор на начин, по който да получите датата и часа си – електронна поща или чрез SMS.

Втората стъпка е избор на ваксина. Има опция да отбележите и че нямате конкретни предпочитания. Третата стъпка е изборът на ваксинационен център, който може да е каквото в град, така и в определена болница. Четвъртата стъпка е определянето на часа. Системата дава възможност за записване през 10 минути. 24 часа преди да настъпи часът за ваксинация ще получите напомняне за избрания час и място.

bnr.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук