Начало Култура.бг Традиции.бг Бум на сватби в 13-ия месец на пандемията в Пловдив

Бум на сватби в 13-ия месец на пандемията в Пловдив

322
0

След дългото чакане в локдауна 402 двойки искат да подпишат в Пловдив

Бум на сватби се задава в Пловдив след дългото чакане в локдауна и отварянето на ресторантите. „За сключване на граждански брак през 2021 година вече са се  записали 402 двойки. Това е добра тенденция, която означава,  че младите не са изгубили надеждата и залагат на семейството като опора в живота”, коментира  директорът на ОП „Радостни обреди” Чудомира Пинджева.

Бум на сватби в 13-ия месец на пандемията в ПловдивНовиниИнформация

Шефката на предприятието разказва, че заявления за „Менделсон” се подават всеки ден  на място –  в Дома на младоженците на ул. „Христо Г. Данов”, и че  най-често двойките използват удобната електронна система, създадена в предприятието, като  по този начин  си спестяват време.

Най-предпочитаните месеци за сватба са май, през лятото и  в ранната  есен. Все повече младоженци предпочитат изнесени ритуали в  заведенията, където организират сватбата, или на знаковите места в Пловдив – до Пеещите фонтани и във Виенския павилион в Цар Симеоновата градина, на Римския стадион и Античния театър, в емблематичните къщи в Стария град. 

За март – 13-ия месец от началото на пандемията, са резервирани дати за 43 ритуала – всички до един са в Дома на младоженците, защото навън все още е хладно. През април четири двойки са пожелали ритуал 2 в 1 – да си кажат официално „да“ в заведение пред гостите си.

Изнесеният ритуал  е по-скъп от обикновения  и струва 246 лева. При сключване на брака в Дома продължава спазването на извънредните мерки – маски, дистанция и до 15 присъстващи  на събитието в залата.

Валентина Йеремиева – marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук