Начало Новини.бг Кристалина Георгиева сред 100-те най-влиятелни жени на „Барънс“

Кристалина Георгиева сред 100-те най-влиятелни жени на „Барънс“

310
0

Кристалина Георгиева получи поредното високо отличие. Управляващата директорка на Международния валутен фонд (МВФ) влезе в списъка на списание „Барънс“ на 100-те най-влиятелни жени във финансите в САЩ.

Участничките в него не са класирани според тяхната значимост, а са подредени по азбучен ред въз основа на проучване сред читатели, финансови анализатори и журналисти. Включените в списъка жени са избрани въз основа на техните постижения, лидерство и влияние в рамките на съответните организации и способността им да предопределят бъдещето в сферата, в която работят.

Това е поредното отличие за Кристалина Георгиева, която се нарежда до министърката на финансите на САЩ Джанет Йелън, главната икономистка на Световната банка Кармен Райнхарт и други изтъкнати представителки на публичния и частен финансов сектор на САЩ. През изминалата 2020 г. г-жа Георгиева попадна в класацията на списание „Форбс“ на стоте най-влиятелни жени на планетата, в списъка на „Блумбърг“ за най-важните хора на 2020 г. в категория „Финанси“, както и беше определена сред 100-те най-влиятелни личности на годината в престижната класация на списание „Тайм“ в категория „Титани“.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук