Начало Новини.бг Полицията в Пловдив с „Цвете на пътя“ за дамите зад волана

Полицията в Пловдив с „Цвете на пътя“ за дамите зад волана

283
0

Пловдивската полиция продължава с инициативата си „Цвете на пътя”, която започна миналия 8.март. Стартът тази година бе даден символично точно в 8 часа и 03 минути на един от най-оживените булеварди в града – „Цар Борис Трети Обединител“. 

Жени, които преминават с автомобилите си по маршрута, бяха спирани от полицейски патрул. Вместо да им бъдат проверени документите, пътните полицаи честитяха празника на дамите и им подаряваха цветя в знак на уважение. От полицията под тепетата отчитат, че броят на жените зад волана се увеличава, но в същото време те са по-внимателни и отговорни на пътя, тъй като често пъти в автомобилите си возят деца или свои близки.

Не ги привличат и високите скорости, които са една от основните причини за ПТП. Друго предимство пред мъжете шофьори е тяхната дисциплинираност-  рядко се качват на автомобилите след употреба на алкохол или наркотични вещества. Оказва се, че са и по- изрядни по отношение на документацията, която проверяващите на пътя изискват от тях.

Атракция за преминаващите покрай полицейския патрул, пълен с цветя, бе и поставената арт инсталация – червена дамска обувка на висок ток, също пълна с цветя.  Обувката, която тежи близо 300 килограма и е висока малко над 3 метра, е изработена от креативната пловдивчанка Йоана Симова и колегата й Драгомир Димитров.

Поставянето й на специална подложка, изрисувана като част от пътно платно, има за цел да провокира преминаващите.  Чрез нея инициаторите на събитието напомнят на всички мъже водачи – да бъдат търпеливи и толерантни към жените зад волана.  Защото жената, на която нервно „бибкате“ с клаксон днес, утре може да е вашата майка, съпруга или любима!, казват от полицията в Пловдив.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук