Начало Новини.бг Преди 1 г. бе установен първият с COVID-19 у нас (ВИДЕО)

Преди 1 г. бе установен първият с COVID-19 у нас (ВИДЕО)

285
0

На осми март се навършва една година, откакто в България бе установен първият, заразен с COVID-19 – вирусът, който промени света.

Улиците опустяха, хората се запасяваха с предпазни средства и в цялата страна бяха въведени контролно пропускателни пунктове. София бе затворена, зад вратите на своите домове останаха милиони  българи, за които киното, театъра, концертите и големите магазини се превърнаха далечен спомен. За социалната дистанция, живота с маски и промените, които белязаха последните 12 месеца – в „Темата на NOVA“.

На 25 февруари е създаден Национален оперативен щаб, начело с Ген. Венцислав Мутафчийски, който предупреди за силата на заразата в паметен среднощен брифинг.

В „Последната една година“ екипът на NOVA припомня как започна всичко с историята на първите заразени българи от Плевен и Габрово. Как преминахме през тази година, говорят доц. Ангел Кунчев и проф. Атанас Мангъров.

От пандемията тежко пострада и бизнесът, а държавата въведе мерки за финансова подкрепа. Как днес се справят родните предприемачи и каква е разликата с колегите им в Гърция – гледайте във видеото.

dariknews.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук