Начало Емигранти.бг Жена от Борован спаси двама италианци и загина в пожар

Жена от Борован спаси двама италианци и загина в пожар

289
0

Жена на 57 години от Борован е героинята, спасила възрастно италианско семейство от сигурна смърт. Наталия Бельова се грижела от години за възрастна двойка на 86 и 88 г. в Бапиля, който се намира до Салерно в Южна Италия. Тя успяла да извади от огнения ад мъжа и жената, за които се грижела, но се върнала в горящия апартамент и повече не успяла да излезе от него. Възрастните хора са без опасност за живота, въпреки че са настанени в болницата на Батипаля.
Според медиите на Апенините най- вероятната причина за пожара е недобре функционираща газова печка, включена до леглото на двамата съпрузи през нощта. Предполага се, че искра от нея е подпалила намираща се наблизо завивка. Трупът на жертвата е изпратен за аутопсия при съдебен лекар.
Загиналата в Италия е Наталия Бельова от врачанското село Борован. Заминала на работа в Италия още преди 15 години и поне от 10 години не си е идвала в България, твърди нейна племенничка от селото. Наталия работила през годините в различни райони на Италия и едва преди година се установила в Батипаля до град Салерно. Борованчанката живеела в градчето под наем с дъщеря си Алина Бельова и двамата си внуци и свой приятел от България. 

Радио Видин;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук