Начало образование.бг Деца в редица учебни заведения в Добричка област са изолирани като контактни...

Деца в редица учебни заведения в Добричка област са изолирани като контактни със заразени

260
0

Деца и ученици в редица учебни заведения в Добричка област са изолирани като контактни с дали положителен тест за Covid-19, съобщават от областния координационен щаб за новите случаи на заразата. През първата седмица на март в областта са регистрирани 150 случая на коронавирусната инфекция. 

По данни на Регионалната здравна инспекция сред заразените са 15 учители, трима ученици и две медицински сестри.
Като контактни са изолирани единадесетокласници в езиковата гимназия „Гео Милев“, второкласници и педагози в СУ „Свети Климент Охридски“, третокласници в СУ „Петко Славейков“, деца и служители от персонала на две детски градини и ясла в Добрич. 

Под карантина са и седмокласници от СУ „Свети свети Кирил и Методий“ в Балчик, ученици от втори и четвърти клас в училището в село Карапелит.
От областния координационен щаб отново апелират да се носят маски в закрити помещения, да се прави честа дезинфекция на повърхности – както у дома, така и в обществените сгради, и да се спазва дистанция от 1.5 метра между хората. И изпълняващият длъжността областен управител на Добрич Румен Русев апелира за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Радио Варна;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук