Начало Доктор.бг Монтираха кислородна инсталация в ковид отделенията в Харманли

Монтираха кислородна инсталация в ковид отделенията в Харманли

280
0

Община Харманли задели 26 000 лв. от бюджета си, за да осигури кислородна инсталация за  COVID отделението в местната болница.  Обособените звена за ​ хора с вируса се намират на първия и втория етаж в Гинекологията и Вътрешното отделение, където няма кислородна инсталация, тъй като не се изисква от медицинските стандарти. Ползваха се преносими кислородни бутилки, обясниха от общината.

Новата кислородна инсталация достига до всяка болнична стая и спестява усилията по пренос на кислородни бутилки. Капацитетът на инсталацията позволява работа до 30 часа на едно зареждане. На всяко легло в COVID отделенията има поставени редуцир вентили, с които се регулират литрите на кислород на пациента.Общината пое и разходите за закупуване на необходимия кислород за COVID отделенията.

В края на миналата година администрацията осигури 80 000лв. за първа вноска за закупуване на нов скенер за нуждите на МБАЛ Харманли, както и 18 000 лв. за респиратор – апарат, който осигурява в максимална степен адекватна медицинска помощ на пациенти с COVID-19.

Цанка Семерджиева – marica.bg; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук