Начало Доктор.бг Нови К-19 мерки сковават страната: Ето къде и какво затварят

Нови К-19 мерки сковават страната: Ето къде и какво затварят

237
0

Учениците от 5 до 12 клас в София и областите Бургас, Силистра и Смолян ще прекратят присъствените часове

Нови мерки срещу коронавируса влизат в сила от днес. Учениците от 5 до 12 клас в София и областите Бургас, Силистра и Смолян ще прекратят присъствените часове. Това се налага заради нарастващия брой заболели от коронавирус. Мярката бе предприета преди дни на локално ниво и влиза в сила от днес.

Това е ЗАПОВЕДТА с новите строги К-19 мерки, които ще сковат София от петък!

Местните власти в Благоевград, Враца и Ямбол също решиха това, след като и тези области влязоха в червената зона по заболеваемост. 

Според здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов на този етап по-справедливо е затягането на мерките да става на локално ниво според необходимостта. 

На места, включително и в столицата, бе решено заведенията да намалят работното си време до 22 ч. вместо както досега до 23 ч. Това никак не се хареса на бизнеса, който обаче се съгласи с условието. 

Фандъкова разпореди: От петък се въвеждат тези строги К-19 мерки в София!
 

Напрежение имаше в Благоевград, където натискът към болниците е изключително голям. Причината – решението за затваряне на молове и фитнеси за период от две седмици. 

Междувременно здравните власти алармират, че ситуацията у нас може да ескалира. От Националния оперативен щаб призова за спокойствие и самодисциплина. 

Както БЛИЦ писа нови  3 121 случая на коронавирус са установени в страната ни. Това означава, че броят на заразените от COVID-19 в България за последното денонощиe  отново расте в сравнение със сряда, когато бяха 2 774.

БЛИЦ;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук