Начало Култура.бг Българската супергрупа Intelligent Music Project издаде шестия си албум „The Creation”

Българската супергрупа Intelligent Music Project издаде шестия си албум „The Creation”

290
0

Intelligent Music Project – A Sense of Progress (feat. Ronnie Romero)

Рони Ромеро (Rainbow, Vandenberg и Michael Schenker Group), Джон Пейн (ex-Asia), Карл Сентанс (Nazareth) и Ричард Грисман (River Hounds) са водещите вокалисти.

The Creation” не прави изключение от установената от групата Intelligent Music Project традиция – в албумите им да участват световноизвестни изпълнители. Изненадата в новия проект са двамата легендарни барабанисти – Боби Рондинели (Rainbow, Black Sabbath) и Тод Сукерман (Styx). Дългоочакваната премиера се състоя на 5 март. Темите за страха, вътрешните сигнали във всеки от нас и техниките са справяне с ежедневните предизвикателства са залегнали в концепцията на шестия албум в дискографията на супергрупата, наречен неслучайно „The Creation”- „Творението“. 

Д-р Милен Врабевски е създател на групата, продуцент и автор на всички композиции в шестте албум на Intelligent Music Project до сега. В интервю за предаването „Бъди какъвто си“ д-р Врабевски сподели: 

„Рони Ромеро е основен вокалист на групата през последните две години и половина. Но така или иначе „букетът“ от музиканти си остава и ги адаптираме спрямо стилистиката на композициите. Искахме да постигнем богато звучене, в комбинация с посланията-музикални и вербални, за да можем да покажем постоянното чудо, което се сътворява в съзнанието ни. С този албум искам да споделя идеите си за градивното и креативно начало. Искам хората да разберат нашите послания и да видят, че най- добронамерено се опитваме да участваме в живота им с някаква добавена стойност.“- разказа д-р Милен Врабевски. 

Той вече работи по следващия седми проект на групата и сподели, че Рони Ромеро ще се включи като съавтор в някои от новите композиции. В подкрепа на новия албум е предвидено лятно турне, което ще започне на 21 май в румънската столица Букурещ, следва Солун на 23 май. Българската част от “The Creation Tour 2021” ще се проведе в края на месец май в Пловдив, Варна, Бургас и София. 

Жени Монева – bnr.bg; youtube.com;rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук