Начало Култура.бг Анастасия Ингилизова: Проф. Крикор Азарян – мъдрецът, който гледаше отвъд

Анастасия Ингилизова: Проф. Крикор Азарян – мъдрецът, който гледаше отвъд

308
0

Традиция е през последните години театър „Азарян“ и фондация „Проф. Крикор Азарян“ даотбелязват по специален начин рождения ден на големия български режисьор Крикор Азарян – 15 март.

И макар да има препятствия заради разпространението на коронавируса, неговите студенти и днес ще посветят размисли и ще споделят с него – в 21 часа на фейсбук страниците на Аскеер.

„Опитахме се да се съберем повечето ученици на професора и да напишем какво мислим за него, който е всъщност всеки ден в нашите мисли…“, посочи в „Хоризонт до обед“ актрисата Анастасия Ингилизова, една от талантливите ученички на проф. Азарян.

БГНЕС

„Всеки ден му споделям, че съм му безкрайно благодарна, че ми даде този хоризонт, той е най-големият печат в моя живот.

Че липсва много на всички. На целия български театър липсва – този магьосник, този учител, човекът, който с един пример може да те накара всичко да изиграеш…Ако беше жив, би коментирал човешките взаимоотношения – за него те бяха важни, за това как живеем едни с друг и как си помагаме…“, каза още Ингилизова.
„Той беше голям мъдрец и с едно изречение помагаше на всеки един от нас да погледне отвъд,да продължи по-спокойно и по-смело напред, затова щеше да е интересно какво би казал за днешната ситуация…“
Момчетата на Коко Азарян са отбор от великолепни актриси, всички до една, негови студентки – Албена Колева, Александра Василева, Анастасия Ингилизова, Ева Тепавичарова, Ива Тодорова, Касиел Ноа Ашер, Красимира Кузманова, Койна Русева, Лилия Маравиля, Лиза Шопова, Людмила Сланева, Мелита Софрониоска, Невена Бозукова, Николета Малчева, Ралица Ковачева-Бежан, Рени Врангова, Силвана Пишимарова, Стефка Янорова, Христина Караиванова.

bnr.bg; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук