Начало Доктор.бг 80 % от тестовете за коронавирус в Пазарджик са положителни

80 % от тестовете за коронавирус в Пазарджик са положителни

281
0

Кметът на Пазарджик Тодор Попов изпрати мотивирано предложение до образователния министър за издаването на заповед, с която децата от задължителната предучилищна подготовка да могат да отсъстват по преценка на родителите. 

Днес областта отбеляза рекорд със120 заразени с коронавирус за последното денонощие.  От направените 148 теста заразените с Ковид-19 са над 80 процента. Такава стойност не е отчитана в региона от началото на пандемията. 

В най-тежките месеци от втората вълна през ноември и декември миналата година максималните положителни резултати бяха малко над 100, и то при направени двойно повече тестове. 

Тревожна остава ситуацията в здравните заведения. В единствената триажна зона в областта в пазарджишката многопрофилна болница леглата са изчерпани и има списък от чакащи. 

С оглед тревожната обстановка кметът Тодор Попов настоява през министъра на образованието за издаването на нарочна заповед за ограничаване на присъствената форма на обучение на пет- и шестгодишните деца по преценка родителите им.

Очаква се свикване и на областния оперативен щаб.

Радио Пловдив;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук