Начало Култура.бг Изборът на „Девойка Кюстендилска пролет“ 2021 ще бъде излъчван онлайн

Изборът на „Девойка Кюстендилска пролет“ 2021 ще бъде излъчван онлайн

313
0

Изборът на „Девойка Кюстендилска пролет“ 2021 ще бъде излъчван онлайн на 20 март. Това съобщи кметът на Община Кюстендил Петър Паунов. Конкурсът ще започне от 17.00 часа и ще се предава на фейсбук страницата на Община Кюстендил, в YouTube канала „Култура и духовно развитие на Община Кюстендил“ и местната кабелна телевизия. За празничното настроение ще се погрижат изпълнителите Димана Крумова, Василиа Петрова и Дара Екимова, съобщи Паунов.

Конкурсът ще се състои за 54-ти път, като тази година в него ще участват кандидатки от предходната година. Заради ситуацията през пролетта на 2020 година конкурс не се състоя. След края на излъчването, запис от конкурса ще бъде показан на специално монтирана видеостена на централния площад „Велбъжд“. Записът може да се види и на следващия ден – 21 март, когато е официалният празник на града. Журито за избор на девойка – символ на града ще се състои от носителки на титлата „Кюстендилска пролет“ от създаването на конкурса до момента. „Момиче на публиката“ ще бъде избрано чрез SMS гласуване.

На 21 март Община Кюстендил ще представи изложба, посветена на традицията за избор на „Девойка Кюстендилска пролет“, на пешеходната алея в центъра на града. От 11.00 часа традиционно ще бъде отслужен молебен за здравето на кюстендилци в двора на Килийното училище, който ще се излъчва на живо на официалната фейсбук страница на Община Кюстендил. След това на видеостената на площад „Велбъжд“ ще бъде излъчен и ритуалът по предаване символите на града.

Радио Благоевград;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук