Начало образование.бг SOS класове да подкрепят онлайн обучението на малките ученици

SOS класове да подкрепят онлайн обучението на малките ученици

281
0

„Приемам данните за заразените с коронавирус с нарастващо безпокойство, както и всички хора. Здравето е приоритет за всички. А здравето на децата е преди всичко друго, както и това на близките ни“, това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив Мария Гайдарова, директор на Основно училище „Райна Княгиня“ в Пловдив и бивш заместник-министър на образованието.Тя каза, че в учебното заведение вече се усеща третата вълна на коронавируса. Там има карантинирани 28 деца, а също и четирима заболели от коронавирус от персонала. Затова е направена анкета сред родителите, тъй като МОН дава възможност на всяко училище да следи конкретната ситуация и да реагира при необходимост.

„Направихме анкета сред родителите, която показа, че само 45% от тях подкрепят онлайн обучението“, коментира Гайдарова.

Тя посочи, че хората, които не подкрепят този вид обучение, вероятно имат лични проблеми за решаване и не им е възможно да се грижат за децата си.

„Ако е необходимо да се пристъпи към пълен локдаун, да се направи. Но в същото време трябва да се даде и някаква подкрепа за родителите на първа линия и за децата със специални образователни потребности. Може да се организират дежурни SOS паралелки или групи, които да осъществяват присъствено обучение. Да има и форма на индивидуална присъствена подкрепа за деца и ученици с констатирани дългосрочни затруднения. Подкрепата за учителите е важна. Има възможност и при онлайн обучение за учениците от 1 до 4 клас да бъдат осветлени тези проблеми. И да се намери тънката линия между баланс и подкрепа. “, каза още Мария Гайдарова.

Директорът на ОУ „Райна Княгиня“ подчерта, че чрез последната година има и голям напредък в онлайн обучението.

Радио Пловдив;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук