Начало История.бг „Българският орел“, открит на предполагаемото лобно място на кан Аспарух, идва у...

„Българският орел“, открит на предполагаемото лобно място на кан Аспарух, идва у нас в началото на септември

302
0

„Българският орел“ и ценните експонати, открити на предполагаемото лобно място на кан Аспарух край днешния украински град Запорожие, идват у нас в началото на септември.

След много усилия и усърдна работа от наша страна и лично на Валери Симеонов успяхме – оригиналът на прочутия орел ще бъде показан за първи път в България“.

Новината съобщи в ефира на Нова Йордан Апостолов, водач на листата на Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ в Силистра и депутат в 44 Народно събрание.

Най-ценните експонати от погребението на Кан Аспарух, открити във Вознесенка през 1930 г., днес се съхраняват в Историко-археологическия музей на украинския град Запорожие. „Българският орел“ е един от малкото предмети, оцелели след бомбардировка на влакова композиция, превозваща златни ценности.

Йордан Апостолов съобщи новината по време на дебата за българската култура в „Пресечна точка“, подчертавайки, че за НФСБ и патриотичната коалиция са важни действията, а не приказките. „Важно е какво си свършил, а не колко говориш“, подчерта Апостолов, който е знаково лице за патриотите в Добруджанския край.

desant.net; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук