Начало образование.бг Интерактивните занимания карат децата да възприемат по-лесно и бързо

Интерактивните занимания карат децата да възприемат по-лесно и бързо

304
0

Интерактивните занимания карат децата да възприемат много по-лесно и бързо информация. Факт, до който специалистите щяха трудно да достигнат, ако не се беше наложило децата да учат дистанционно от вкъщи. 

“Игрите, които ние предлагаме са адаптирани към най-малките – децата до 5-6 годишна възраст, наблягаме на развитие на фината моторика, на грубата моторика. Правим упражнения за развитие на речта, както и такива, свързани с концентрацията и вниманието.

Те са изключително интересни за децата и са много полезни, но не са нещо, което родителите не могат да направят вкъщи или навън”, казва Петя Костуркова – психолог, част от екипа на Образователен център “Изследователи”, които интегрират развиващите игри в цялата си програма.

В центъра се работи с различни игри, в зависимост от това, на което искат да се наблегне. Игри, свързани с грубата моторика са – подскачане, аеробни упражнения, които са полезни, защото зареждат тялото с кислород, който пък е необходим за концентрацията и поддържа тонусът на мускулатурата. Упражнения за фина моторика е събиране на мънички предмети, които да местят, сортират, подреждат.

Също така може да се използва закопчаване на ципове или копчета, а в последствие това помага при писането.

Радио София;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук