Начало Новини.бг Спасители издириват изчезнал скиор в Рила

Спасители издириват изчезнал скиор в Рила

276
0

Скиор е  изчезнал в Рила, в района на ски-зона „Картала“ над Благоевград.  В момента се провежда  спасителна акция по издирването му. 

Група младежи са карали извън пистата в района над ски-зоната. В късния следобед  открили, че единият от тях  липсва. Започнали да го търсят,  но без успех. В 17,38 подават сигнал  на 112, който е прехвърлен към екипа на ПСС , намиращ се  на няколко километра от ски-зоната:

„Подават сигнал през системата на 112. някъде около час по-късно вече колегите са на терена. Ние имаме пост там, долу, на „Бодрост“, колегите се качват а кабинковия лифт и почват да обследват терена и стартираме акция.  Вече би трябвало и втора група да се е включила“, каза представител на спасителната служба. 

Загубилият се  скиор не е бил добре екипиран  за извънпистово каране, според  планинските спасители:

„Знаете, че там хората ходят основно да карат извън пистите. Просто човекът, доколкото разбирам, не бил особено подготвен –  нямал лавинен уред. не бил добре екипиран за каране извън пистата.“

Спасителната операция продължава. Условията в планината са изключително тежки заради снеговалежа и високата лавинна опасност.

Радио Хоризонт;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук