Начало Новини.бг Здравният зам.-министър Евгени Григоров е обсъдил спазването на противоепидемичните мерки в Хасково

Здравният зам.-министър Евгени Григоров е обсъдил спазването на противоепидемичните мерки в Хасково

242
0

Заместник-министърът на здравеопазването Евгени Григоров е обсъдил  спазването на противоепидемичните мерки в област Хасково с оглед предстоящите парламентарни избори на среща с ВРИД-областния управител Митко Петров и директора на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова, съобщиха от областната администрация.

Заместник областният управител Митко Петров информира, че осигурените от Министерството на здравеопазването лични предпазни средства и дезинфектанти, предназначени за безопасното провеждане на изборите, вече са предоставени на общините. Той допълни, че непрекъснато се работи за създаването на добра организация за осигуряването на здравната сигурност на изборния процес, защото най-важни са здравето и животът на хората.

На срещата бяха обсъдени и въпроси относно ваксинационния процес в област Хасково, като разпределението на ваксини по имунизационните кабинети срещу COVID 19 на територията на областта. Д-р Соня Димитрова заяви, че РЗИ-Хасково разполага с ваксини за всички лица, поставили си първа доза и благодари на зам.-министъра за доставката на новите 1250 дози от ваксините на Pfizer/BioNTech и AstraZeneka, с които ваксинацията продължава. Тя уточни, че ваксините на Pfizer/BioNTech са предназначени за реимунизация и имунизация на лицата от I, II и III фаза на Националния план за ваксинация срещу COVID 19, а AstraZeneka ще бъде поставяна на лицата, които са заявили желание да бъдат имунизирани през електронния регистър.

Зам.-министър Григоров изрази задоволство от добрата координация между институциите и ги поздрави за съвместната работа.

Радио Стара Загора;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук