Начало образование.бг Вечерен час за лицата под 18 години в Бургас

Вечерен час за лицата под 18 години в Бургас

294
0

Нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса се въвеждат от днес в област Бургас. Това стана ясно от заповед на директора на здравната инспекция. Причината е завишеният брой на заболели в региона. 

Носенето на защитни маски става задължително и на открити места. Изключение ще бъде направено за децата до 6-годишна възраст.

Въвежда се вечерен час за децата до 18 години. Те няма да бъдат допускани на обществени места без придружител от 20 ч. до 6 ч.

Преустановяват се всички събития от спортен или тренировъчен характер на открито или закрито. Това включва и националните или международни състезания.

Преустановяват се и посещенията на пазари и тържища. Изключение има за тези, които са регистрирани да продават само хранителни стоки.

Не се допускат сватби и погребения с присъствие на повече от 10 души.

Преустановява се провеждането на планов прием в лечебните заведения. Изключение ще бъде направено за трансплантациите на органи, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични заболявания, инвитро процедурите, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Контролът по спазването на мерките ще се извършва от служители на местната власт и полицията.

Новите мерки са в сила до 31 март. За последното денонощие новите случаи на Covid-19 в област Бургас са 496.

Радио Бургас;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук