Начало Новини.бг Радев: Държавната подкрепа трябва своевременно да достига до малкия и среден бизнес

Радев: Държавната подкрепа трябва своевременно да достига до малкия и среден бизнес

256
0

Това заяви държавният глава от Макариополско

Необходима е адекватна държавна политика, която реално да достига до засегнатия малък и среден бизнес, особено в по-малките населени места, за да ограничи последствията от икономическата и социална криза. Това бе позицията на държавния глава Румен Радев, който днес посети българско мебелно предприятие в село Макариополско в Община Търговище.

Затворените бизнеси ще могат да кандидатстват за финансова подкрепа

В края на 2017 г. президентът посети предприятието, което тогава откри третата си производствена мощност и днес отново се отзовава на поканата на ръководството, за да обсъди как се справя бизнесът в условията на криза.

„Благодарение на прозорливостта на ръководството и всеотдайността на работниците това българско предприятие е устояло на предизвикателствата и се развива“, подчерта президентът.

Какви ще са последиците от повторното затваряне на редица бизнеси

По време на срещата Румен Радев посочи също така, че малките и средни предприятия са гръбнакът на икономиката и съхранението им е единствената възможност за бързо възстановяване след кризата. Те представляват около 99% от всички предприятия както в България, така и в ЕС, и създават 75% от работните места в нашата страна, посочи държавният глава. Ето защо създаването на предвидима бизнес среда и насърчаването на конкурентоспособността на малките и средни предприятия е реална инвестиция в заетостта и е от ключово значение за икономическото развитие на България, подчерта още президентът.

В Макариополоско държавният глава се срещна с кмета Петър Петров, посети православния храм „Св. Димитрий Солунски“ и разговаря с директора на училище „Христо Ботев“ Милчо Манев.

NOVA;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук