Начало Дарителство „Камионче за топла храна“: Вече година доброволци помагат с храна на нуждаещите...

„Камионче за топла храна“: Вече година доброволци помагат с храна на нуждаещите се

372
0

Една година от раздаването на храна и сбъдването на мечтата за „Камионче за топла храна“. Доброволците от храм „Св. Георги“ в „Александровска болница“ отбелязаха първия си рожден ден, а участие взе и епископ Тихон.По време на първия локдаун доброволците от храм „Св. Георги“ започват да обикалят домовете на нуждаещи се хора и ги снабдяват с храна. Сега всеки вторник, петък и неделя в 18:00 часа всеки изпаднал в нужда може да ги открие до метростанцията на „Александровска болница“Доброволците вярват, че личен дълг на всеки човек е да бъде милосърден.

„Аз съм много щастлив, че те го правят точно по този начин, по който аз настоях да бъде. Не исках да бъде НПО, не исках да бъде някаква, Господ знае каква организация, ами да бъде едно място, където хората идват и виждат сами. Всеки, който гледа в очите тези хора, вече знае за какво е дарил пари, за какво е дарил труд и кому помага“, сподели епископ Тихон.

Във всеки от дните за раздаване на храна над 100 души получават своите хляб, ястие и десерт, а някои получават и дрехи. Храната винаги стига за всички и никога не остава, защото доброволците знаят, че дори да е останал пакет, означава, че някой от нуждаещите се просто закъснява.

Красимир Ангелов – dnes.bg; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук