Начало Доктор.бг За периода от 26 до 28 март 5 деца са сред новозаболелите...

За периода от 26 до 28 март 5 деца са сред новозаболелите от коронавирус в област Перник

289
0

Пет деца на възраст до 10 години са сред новозаболелите от коронавирус в област Перник за периода от 26 до 28 март. Три случая на COVID- 19 са регистрирани и във възрастовата група от 10 до 19 години. Активни към момента в региона са 1102 случая, като 206 от тях са от последните три дни.

Заболеваемостта в Перник нараства. Със случаите от последните дни преминаваме границата от 800 заразени на 100 000 души, каза директорът на РЗИ д-р Александър Златанов. Заразата обхваща цели фамилии, в т. ч. и деца. С нарастването на броя на заболелите, расте и броят на хоспитализираните. Напрегната става ситуацията в болниците. В момента в лечебните заведения в Перник се лекуват 152-ма пациенти с коронавирус. Други 49 са хоспитализирани извън региона. Ковид леглата в местните болници са 180. Търсят начини за увеличаването им.

Въпреки растящия брой болни, на този етап не се обсъжда въвеждането на допълнителни мерки на територията на региона извън разпоредените от здравния министър. Резултат ще има, ако хората проявят разум и спазват социална дистанция, са категорични от РЗИ.

Радио Благоевград;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук