Начало Доктор.бг Медицинско чудо: Полицай пребори COVID-19 след 78 дни в интензивното

Медицинско чудо: Полицай пребори COVID-19 след 78 дни в интензивното

293
0

Полицай от Панагюрище се превърна в истинско чудо на медицината. 49-годишният Николай Джунов успя да пребори коронавируса, след като прекара 78 дни в реанимацията и 50 дни на апаратна вентилация. За невероятния успех на медиците съобщи д-р Тодор Бургуджиев, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „Уни Хоспитал“.

Николай Джунов е приет в болницата на 14 ноември 2020 година с доказана инфекция. Три дни по-късно е преведен в ОАИЛ, където следват месеци непрекъсната борба за живота му. Пациентът ни премина през ада, състоянието му беше наистина драматично – мина през няколко септични състояния, които овладяхме чрез прецизно антибиотично лечение, благодарение на комплексните грижи с колегите, разказа д-р Бургуджиев. По време на лечението Николай получава подкрепа и от колегите си в Районното, които няколко пъти даряват плазма.

„Чувствам се добре, думи не ми достигат да благодаря на всички, които се грижиха неотменно за мен в болницата, на колегите ми и на семейството ми. Изключително съм благодарен на целия екип на ОАИЛ“, сподели Джунов, подчертавайки, че лекари, сестри и санитари са направили и невъзможното, за да му дарят втори живот.

 Пациенти като Николай могат само да ни мотивират да продължаваме да даваме всичко от себе си като специалисти и хора, за да могат да се радват на живота и близките си, заяви управителят на „Уни Хоспитал“ д-р Красимира Чачова-Ранчева.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук