Начало Новини.бг До месец приключва ремонта на пътя Росен – Равна гора

До месец приключва ремонта на пътя Росен – Равна гора

272
0

До месец приключва ремонта на пътя Росен – Равна гора. Кметът на Созопол Тихомир Янакиев, председателят на Общински съвет Георги Пинелов и зам-кметът Румен Кисьов извършиха поредна инспекция на пътната отсечка.  

В кратки срокове бе рехабилитирано пътното платно с дължина около 3 км., което бе силно амортизирано, на места имаше пропадане на настилката и дълбоки коловози. Крайпътните окопи са засипани, а при интензивните валежи водата предизвикваше наводняване на настилката. Извършен бе основен ремонт на пътя по метода “студено рециклиране” и полагане на асфалтобетон, върху който е положена асфалтова смес за износващ пласт. Пътят е разширен до 8 м., като платната са 6 м., а от двете страни са обособени банкети с ширина по 1 м. Съществуващите банкети са повдигнати на места с 5-10 см., а на необходимите места е извършен монтаж на нова мантинела. Почистени и ремонтирани са съществуващите водостоци, както и съществуващите окопи, а на места, където липсваха, са оформени нови. При км. 9+534,50 е ремонтиран съществуващ плочест водосток, където е извършено и едностранно уширяване от дясната страна с 3,20 м., изградена е пешеходна част, осигурена с предпазни парапети.

Настоящият проект е за 1 700 000 лв., а средствата са отпуснати с ПМС 348/18.12.2019г. Към момента се извършват довършителни дейности по отводнителните съоръжения.

Радио Бургас;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук