Начало Новини.бг В Тетевен осигуряват патронажна грижа в домашна среда на нуждаещи се

В Тетевен осигуряват патронажна грижа в домашна среда на нуждаещи се

340
0

В община Тетевен започна реализацията на проект ,,Патронажна грижа +“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 год. Общата му стойност е малко над 130 000 лева.

По проекта ще бъде осигурена подкрепа на възрастни хора и лица с увреждания чрез услуги в домашна среда, както и подкрепа за адаптиране на социалните услуги, делегирани от държавата дейности във връзка с разпространението на Covid-19.

Патронажна грижа ще получават лица на възраст над 65 години, които са с ограничени възможности или в невъзможност за самообслужване, хора с валидно експертно решение на ТЕЛК, възрастни над 54 г., други уязвими групи, нуждаещи се от краткосрочно наблюдение и здравни грижи, включително хора поставени под карантина във връзка с Covid-19.

Ще им бъдат осигурени почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги, психологическа подкрепа, консултиране, доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост и лекарства, заплащане на битови сметки и неотложни административни и битови услуги.

Предоставянето на почасови мобилни услуги в домашна среда, ще се осъществява от 8 домашни санитари, социален работник, медицински специалист и психолог.

Пламен Христов – bnr.bg; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук