Начало Uncategorized Здравни осигуровки са сред най-честите причини за посещения в НАП Монтана

Здравни осигуровки са сред най-честите причини за посещения в НАП Монтана

293
0

Малко над 8000 данъкоплатци и осигурители са обслужени в офиса на Националната агенция за приходите в Монтана през първото 3-месечие на годината, съобщават от приходното ведомство. 

2770 са посетили приходната администрация заради въпроси, свързани със здравния статус, а 1650– по повод подаване на данъчни и осигурителни декларации и уведомления за трудови договори. За 700 клиенти причината е била уточняване на задължения по справки, получени чрез електронната услуга „Справки за задължения“,  също за толкова – нужда от издаване на документ, за 540 – плащане с карта на задължения през ПОС терминал, а за 205 – необходимост от регистрация и промени в регистрацията. 590 са посетили офиса, за да получат ПИК /персонален идентификационен код/, 275 – информация, 125 – формуляри, а 305 – за да подадат заявление за подаване на документи по електронен път. 21 от клиентите през първото 3-месечие са били в неравностойно положение.

Между 5 и 6 мин. е било средното време за изчакване на клиент през първото 3-месечие, а 7 мин. – за неговото обслужване.  Системата за управление на опашките е една своеобразна форма за противодействие срещу нерегламентираното извършване на услуги. Тя позволява и стриктен контрол върху работата на служителите. Системата автоматично отчита както средното време за изчакване и за обслужване, така и средното време, за което даден инспектор извършва съответната административна услуга.

Радио Видин;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук