Начало Новини.бг Почина Георги Коритаров

Почина Георги Коритаров

287
0

Починал е известният журналист Георги Коритаров, съобщи изпълнителният директор на телевизия „Европа“ Георги Харизанов. В последните години Коритаров водеше предаването „Свободна зона“ по тв „Европа“.

„Скъпи приятели,

Не знам как точно се съобщава такава вест. Не знам какво се казва, не знам как се проумява, не знам как се живее с нея.

Вчера се смеехме в ефир.

Днес разбирам, че повече няма да се видим.

Няма да говорим.

Няма да спорим.

Няма да мислим заедно, да работим заедно, да четем и да пишем заедно.

Щастлив съм, че бях малка част от живота на този велик човек. И той от моя.

Ще се опитам да се усмихвам всеки път, когато се сетя за него. Но едва ли ще успявам“, написа Харизанов в профила си във „Фейсбук“.

Георги Коритаров е роден на 10 май 1959 в София. Завършил е „Славянска филология“ В Софийския университет.

С журналистика започва да се занимава от създаването на  вестник „Демокрация“ през 1990 като парламентарен репортер. По-късно работи за кратко във вестниците „Демокрация 91“ и „Континент“. От 1992 г. е в Радио „Свободна Европа“, където първо е политически репортер, а по-късно става водещ на предаванията „Радиожурнал“, „Светът в 13“, „Преди полунощ“ и „Балкански компас.

През 2003 г. Коритаров е водещ на аналитичния преглед на печата „Блиц“, съвместно издание на Радио „Свободна Европа“ и телевизия бТВ в рамките на сутрешния блок „Тази сутрин“. В началото на 2004 г. обаче предаването спира, тъй като договорът за него изтича и не е подновен. От началото на 2005 г. Коритаров е в „Нова телевизия“ и радио „Нова Европа“. По Нова телевизия води половинчасово токшоу, което първоначално се излъчва късно вечерта, а по-късно става част от сутрешния блок на Нова телевизия.
От февруари 2018 г. е в телевизия „Европа“.

bnr.bg; rodbg   

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук