Начало География.бг Стоян Маринов за проблемите пред започващият на 1-ви май летен туристически сезон

Стоян Маринов за проблемите пред започващият на 1-ви май летен туристически сезон

270
0

1-ви май е обявената  датата за начало на летния туристически сезон  по българското Черноморие .Как ще летуват у нас българи и чужденци все-още не е ясно. 

Проф. Стоян Маринов, преподавател в Икономически университет Варна и член на Управителния съвет на Варненска туристическа камара коментира, че бизнесът е притеснен: „Бизнесът в района на Северното Черноморие подготвя едно ново писмо до управляващите, независимо кои ще бъдат те, в което са отбелязани искания като: да бъдат ясно уточнени правилата за посещение на нашето Черноморие след 1-ви май от страни, които са извън ЕС. Най-вече става въпрос за Русия, за Великобритания, за Израел, защото това са основни пазари за България. Също така настоява да се публикуват ясни правила ще има ли субсидиране на чартърни полети.“, като уточни, че това е изключително важно за стимулиране на посещенията от тези чуждестранни пазари. „Също се настоява за една по-агресивна и масирана маркетингово кампания“, каза Маринов.

По отношение на ваксинирането, проф.Маринов каза:“Всъщност, бизнесът изразява притеснение от ниския процент на ваксинираните в нашата страна, защото чрез тези ваксини се внася известно успокоение както в туристите, така и в работещите в сферата на туризма.“

Радио Кърджали;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук