Начало Село.бг Паничери събира дарения за ремонт на часовниковата кула

Паничери събира дарения за ремонт на часовниковата кула

362
0

Родолюбци от Паничери и кметството в селото подготвят ремонт часовниковата кула в селото, те обявиха кампания за набиране на средства, необходими за начинанието. 

Кулата е забележителна сграда в центъра на селото. За местните тя е ценна освен с часовника и архитектурата, а също и с това, че е изградена по инициатива на местни хора. Преди  повече от 30 години паничерци, родени в една и съща година, които чествали юбилей от завършването на местното училище, решили да  вдигат часовникова кула. Те събрали пари и успели да осъщестяват своя проект докрай.

Паничерци се гордеят  с тази красива сграда, а от както е построена  и до днес пътуващи в посока Старосел често спират да се снимат пред нея.

Паничери  е едно от живите села в Хисарска община, то наброява 1000 жители. В сравнение с другите села в региона, в него живеят най-много на брой млади хора.

От кметството в селото дълго търсили часовникар, който да успее да ремонтира и пусне стария механичен часовник. Преди броени дни  успели да намерят майстор и да се договорят.

Кампанията по набиране на средства стартира веднага след това.

Парите се събират в запечатани кутии в магазините в селото. А дарители, които живеят в Пловдив, Хисаря и Карлово вече поискаха да бъде разкрита банкова сметка, за да може  също да дарят пари и часовникът да започне да отброява отново времето.

Цветана Георгиева – marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук