Начало География.бг Стобските пирамиди – привлекателни за туристите, но безстопанствени

Стобските пирамиди – привлекателни за туристите, но безстопанствени

784
0

Десетки туристи и посетители се качват на прочутите Стобски пирамиди, които обаче от месеци са без административно обслужване. На практика Пирамидите са без стопанин

Тримата щатни администратори от Информационния център „Стобски пирамиди“ бяха освободени, някои са преназначени в други звена, а едната от служителките е в неплатен отпуск.

Докато Регионалната агенция по горите и Областната администрация в Кюстендил и общината в Кочериново се разберат за статута на Пирамидите, ще е така, отбелязва кореспондентът на БНР в региона.

Бояна Сотирова, доскоро от екипа по административното обслужван, сподели:

„Така че и февруари, и март, в хубавите дни си има хора, определено паркингът събота и неделя е пълен. Преди се качвахме всяка седмица и пак поддържахме, ако не друго поне да е чисто, имахме поглед дали са здрави парапетите, дали е обезопасена пътеката. Сега никой като не се качва, знае ли се какво се случва? Дали изобщо се почиства нямам идея. Много жалко“.

И през цялата зима, и особено сега – пролетта, отделни туристи и групи се качват до невероятния ансамбъл от високи до 12 метра скални конуси над село Стоб. Доскоро входът беше 2 лева, сега никой не събира таксите. 

Кирил Фалин – bnr.bg; rodbg

  

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук