Начало Култура.бг В новото издание на програма “Скритите таланти на България” от тази есен...

В новото издание на програма “Скритите таланти на България” от тази есен След конкурс за даровити деца в неравностойно положение ще подпомогнат 10 от тях

967
0

Сдружение “Операция Плюшено Мече” е подела поредната кампания за откриване и подпомагане на даровити деца и младежи, лишени от родителска грижа или от социално слаби семейства .

През целогодишната менторската програма “Скритите таланти на България” от 2017 г. до сега са минали общо 21 талантливи младежи.

Инициативата набира нови дарения и ментори, както и кандидати за новото издание.

Програмата предоставя достъп до частни уроци, семинари, работилници, лагери и конкурси, работа с индивидуален ментор, стипендии, учебници, техника и екипировка и всичко необходимо за успеха на всеки един талантлив младеж.

Досега са участвали даровити деца и младежи от Варна, Видин, Елхово, Габрово, Велико Търново, Долна баня, Разлог, Кърджали и Нови пазар. Техните таланти са в сферите: народни танци, изобразително изкуство – илюстрация, японска анимация, скулптура, спорт – гребане, футбол, тенис на маса, психология, фармация, ветеринарна медицина и поезия.

„Работим с деца без родителска грижа, ползващи социални услуги, или в семейства без добри социални възможности, от V до ХІ клас. Заложбите може да са вече изявени, видими, но може и да са ранни. Но е важна мотивацията.
През четвъртата учебна година на програмата ще бъдат приети повече деца – 10“, съобщи пред Радио София Михаела Стойкова, изпълнителен директор на фондацията, организатор на конкурса.

Тя призова слушателите, ако познават деца, които могат да бъдат подпомогнати по програма “Скритите таланти на България”, да се свържат и участват в конкурса.

Радио София;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук