Начало География.бг Доброволци ще почистят района около язовир „Пчелина”

Доброволци ще почистят района около язовир „Пчелина”

263
0

Доброволци от пернишкия клон на Централната рибно- опазваща организация /ЦРОО/ и група каякари от София ще почистят района около язовир „Пчелина”. Водоемът е най-големия на територията на област Перник, като обиколката му по брега е 34 км.

Акцията ще се проведе в събота. Очаква се в нея да се включат около 70 човека. Осигурени са чували, ръкавици, както и лодки за извозване на хората, тъй като има отдалечени участъци, където не може да се стигне с автомобил. Осигурен е и камион, който да извози отпадъците до депото в Перник, каза Марио Антонов от ЦРОО .

„През годините хората се научиха да си събират боклуците. Проблем особено през последните години няма кой знае какъв по отношение на замърсяването от самите риболовци. А най- големият проблем си остава река Струма, която вкарва огромно количество боклук. Всъщност, сега 90 процента от боклука е именно такъв- от поройните дъждове, които бяха. Това високо ниво на река Струма през февруари  вкара огромно количество боклук в язовира“, каза Антонов.

Миналия месец доброволци от ЦРОО почистиха част от коритото на река Струма на територията на Перник.  За язовир „Пчелина” те се грижат от 2016 година, като почистват района два пъти годишно – пролет и есен.

Радио Благоевград;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук