Начало Култура.бг Камен Донев избра Античния театър за премиера на Лекция 3

Камен Донев избра Античния театър за премиера на Лекция 3

1078
0

Навръх 50-годишнината си големия български театрал Камен Донев обяви изключителна новина за пловдивчани. Той избра града под тепетата за премиерата на най-новия си проект. На 2 и 3 юни Донев ще представи на Античния театър ЛЕКЦИЯ 3 – Възгледите на един учител ЗА СИЛАТА НА СЛОВОТО. Билетите за представленията вече тръгнаха в продажба от днес на касата на Драматичен театър Пловдив и платформите.

„Възгледите на един учител за силата на словото“ е третия моноспектакъл на Камен Донев, на който той е автор, режисьор и актьор. „Възгледите на един учител за народното творчество“ и „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“ пожънаха огромен успех. През 2019 г. Донев направи режисьорският си дебют в игралното кино с филма „Уют“.

Въпреки че е творил в чужбина, в работата си Камен Донев се чувства най-добре в България и не вижда смисъл „да весели чужди хора“. Казва, че има много работа, а „който работи е щастлив, създава нещо, чувства се потребен“. Определя се като „весел човек, но това не означава, че съм доволен“.

Смята че простотията, мързелът, завистта и чалгата убиват вдъхновението в България, а мехлемът срещу тях е „влизаш в библиотеката и четеш“. Според Камен иронията е най-висшето чувство на интелектуално удовлетворение

Дончо Донев – marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук