Начало География.бг „Льо Фигаро“ със статия за София като дестинация за туризъм

„Льо Фигаро“ със статия за София като дестинация за туризъм

286
0

„Защо не София? Артистичен и различен уикенд в столицата на България“

„Сложна културна мозайка“. София – място привлекателно за туристи, със своите забележителности и „днес тя заслужава да бъде открита“. Това думи в статия на „Лю Фигаро“, посветена на София.

Изданието представя българската столица през погледа на туриста с местата, които можете да видите, от древната античност, през Ренесанса до днешно време. Вкусните храни, които задължително трябва да опитате. Градът е едновременно един от най-древните в Европа и жив динамичен съвременен град.

· „Ако в началото на ХХ век Албер Лондр е видял в София само едно спокойно градче, днес тя заслужава да бъде открита“.

· Статията вижда пъстрото архитектурно богатство на града „Разноликата София“, събрал различни културни пластове. „Религиозната София“ от катедралата „Александър Невски“, храма „Света София“, дал името на града и малката черква „Света Петка“.

· „Червената София“ – знаците на социалистическия период.

· „Артистичната София“ – От 2000 г. насам софийската културна е по-динамична, а благодарение на млади артисти София спокойно заема свето място на картата на световното изкуство.

· „За да усетите вкуса на София, трябва да опитате кухнята! Богата и разнообразна, тя е живо свидетелство за гръцкото, турско и славянско влияние, които съставят българската идентичност. Продуктите са много пресни, обикновено местно производство и на съвсем достъпни цени. Невъзможно да не се влюбите.“

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук