Начало Култура.бг ЧРД на Румен Бояджиев! Пожелания за творчески успехи!

ЧРД на Румен Бояджиев! Пожелания за творчески успехи!

283
0

Румен Бояджиев: Успехът на един артист и дългогодишният му живот на сцената е пряко свързан със способността му да борави с енергията. Персоналността и сценичното му поведения са едно острие на насочена енергия към публиката. Феноменът на острието действа само, когато зарядът е положителен. Така, той се връща обратно към теб.


Румен Бояджиев – Морето на зимата
Румен Бояджиев – Обичай

ФСБ – Високо (Live FSB Symphony 2011)


Румен Бояджиев: С ФСБ съм се чувствал най-задължен и най-обвързан, и същевременно – най-свободен.

Роден е на 15 април1953 г. в София. От четиригодишен учи пиано и солфеж. Още от малък има разностранни интереси в области извън музиката – литература, физика, техника. Завършва 7 гимназия в София, където основава първата си рок група, на която е китарист и соло вокалист.

Щастливото запознанство на Бояджиев с Константин Цеков и Александър Бахаров, споделените вкусове, критерии и мечти за нещо ново, непостигано и неосъществимо в България, ражда триото „ФСБ“ през 1975 г. Тримата музиканти осъвременяват смисъла на понятието аранжимент и звукозапис, а самият Бояджиев е новатор в областта на електронните музикални инструменти и синтезатори, капацитет в областта на електронния звук и компютърните музикални програми.

wikipedia.org; youtube.com; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук