Начало Новини.бг НС задължи премиера да се яви, Тошко Йорданов нарече Борисов Джипко Бибитков

НС задължи премиера да се яви, Тошко Йорданов нарече Борисов Джипко Бибитков

364
0

Парламентът задължи премиера Бойко Борисов да дойде на следващото заседание на Народното събрание на 21 април и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост. Мая Манолова от ИМВ внесе проекта на решение, след като стана ясно, че министър-председателят е в отпуск и няма да дойде в парламента днес. 

По този повод Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ направи изказване, с което взриви залата: 

„Би трябвало тук да бъде премиерът в оставка Борисов, който е в отпуска. Аз с удоволствие бих си платил глобата за това, което ще кажа, или да получа забележка: „Страхливецът Борисов днес не дойде за пореден път. Шофьорчето Борисов днес не дойде, за пореден път! Джипко Бибитков днес не дойде в парламента! За пореден път!! Прекрасно е, че той е ваш лидер! Благодаря ви за това удоволствие“.

Тома Биков от ГЕРБ се обърна към Йорданов с думите, че „Има такъв народ“ са излъгали избирателите си и допълни: 

„Първо, се радвам, че на господин Йорданов са му разрешили да се изкаже и днес и са свалили забраната. В границите на лакърдиите, които Вие сте свикнал да произвеждате на килограм, ще ви кажа обаче нещо, което не е лакърдия. Преди само няколко дни, буквално, вашата партия и вашият лидер твърдяха, че единствената ви кауза е да въведете мажоритарни избори в два тура. Днес това не било така. Ами вие излъгахте, бе колеги. И то излъгахте политически и вашата партия събра и подведе 500 000 български граждани с тази теза“. Изненадващо в НС дойде вицепремиерът Томислав Дончев, за да представи плана, но депутатите отказват да нарушат програмата на заседанието и да го изслушат.141 депутати одобриха да бъде отложено за 21 април изслушването на Борисов и финансовия министър в оставка Кирил Ананиев.

Добрина Карамболова – bnr.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук