Начало Доктор.бг Уникална операция в МБАЛ – Шумен

Уникална операция в МБАЛ – Шумен

422
0

За първи път в шуменската многопрофилна болница бяха поставени кохлеарни импланти от местен екип на отделението „Уши ,нос и гърло“ и полски специалисти. Това е първа по рода си интервенция за Североизточна България, а опитът ще позволи подобни импланти да се поставят и в бъдеще на пациенти от региона.

4-годишно дете, родено глухо и 41-годишен мъж, загубил слуха си след травма на главата, бяха първите пациенти, получили кохлеарни импланти след операция в шуменската болница. Според водещите полски специалисти проф. Пьотр Скражински и проф. д-р на медицинските науки Хенрик Скражински от Варшава, колегите им д-р Красимир Бозов и д-р Росица Страшимирова са отлично подготвени и ще могат в бъдеще да са полезни на пациентите си с операции за подобряване на слуха по този метод.

„Днес имахме честта и удоволствието екип от такава величина да присъства в нашата операционна и да ни предаде опита си“, каза д-р Бозов и подчерта, че шуменският екип става пионер в тази област.

В шуменската болница е оборудвана модерна зала за рехабилитация, защото ефектът от операцията не е моментален, а изисква последващи грижи. Операциите са безплатни за пациентите. И двете отохирургични намеси за кохлеарни импланти завършиха успешно.

Радио Шумен;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук