Начало Дарителство „Благословена да е ръката, която дарява“

„Благословена да е ръката, която дарява“

175
0

Под това мото за 16-ти пореден път в 8-мо СУ „Арсени Костенцев“ Благоевград бе открита благотворителна изложба – базар с изделия, изработени от учениците. Специални гости на събитието бяха Неврокопският митрополит  Серафим; Ивайло Златанов, началник на РУО Благоевград; г-жа Елена Налбантова, директор на 81-во СУ „Виктор Юго“ София; г-жа Мария Котева, директор на 5-то СУ „Георги Измирлиев“ Благоевград; много ученици, учители и родители.

„Благотворителността е една от най-важните християнски добродетели“ – каза НВ Неврокопският митрополит Серафим. „Поздравявам ви за положените усилия, вас, мили деца, учителите, които са ви ръководили, родителите, които са ви подкрепяли, за да може да се състои тази изложба–базар и да може с вашето искрено желание да помогнете там, където има протегната ръка за помощ. Бъдете сигурни, че с това печелите и получавате голямо божие благословение“.

Началникът на РУО Благоевград Ивайло Златанов също поздрави учениците и техните учители. „За мен е огромна чест, че мога да бъда съпричастен с днешното събитие. Сигурен съм, че и днес за пореден път учениците и учителите от училището ще ни провокират с нови идеи, идеи, които в крайна сметка ще реализират на практика идеята да бъде благословена ръката, което дарява“.

Изложбата-базар ще бъде отворена до Възкресение Христово. Тя е в рамките на започнала днес 4-дневна инициатива за дейностите по проект „Иновации в действие“ в първото иновативно училище в Благоевград – 8-мо СУ „Арсени Костенцев“.

Радио Благоевград;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук