Начало Uncategorized БЧК – Бургас организира курс за водни спасители

БЧК – Бургас организира курс за водни спасители

207
0

37 младежи са се записали до момента в курса за водни спасители организиран от БЧК – Бургас. Заради коронавируса и ограничителните мерки провеждането му ще е с близо 2 месеца и половина забавяне.

Приемът на желаещи за курсовете за „Воден спасител на плувни басейни и водни паркове“ и „ Воден спасител на открити водни площи“ продължава като изпитът за кандидатите предстои на 20 април, съобщи директорът на БЧК – Бургас Виолета Радева:

През годините бройката на желаещите да преминат това обучение намалява. Има различни причини за това, като основна е физическата подготовка на младите хора. Те трябва да притежават добра плувна култура. Нашите кандидати се занимават професионално с плуване, а има и такива, които обичат да плуват и искат да бъдат спасители и полагат усилия да покрият нормативните изисквания.“

Курсът ще приключи до 15 юни и новите спасители ще се присъединят към останалите си колеги. Миналата година БЧК – Бургас са заверили близо 300 талона на спасители, които са упражнявали тази професия.

Изпитни нормативи: За воден спасител на плувни басейни и водни паркове – 50 метра изплуване за 55 секунди и 25м. брус за стил, без време. За воден спасител на открити водни площи и море – 100 метра изплуване за 1 минута и 50 секунди; 25 метра брус за стил ,без време.

Желаещите кандидати следва да се явят за приемния изпит на 20 април 2021г. в 11,50ч. на входа на басейн Младежки дом гр. Бургас.Да носят бански, хавлия, чехли и застраховка злополука за спортисти за срок от 2 месеца, считано от 20 април 2021г.

За повече информация на телефон 056/814905

Радио Бургас;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук