Начало Новини.бг Сложиха на тезгяха военно поделение за 1,2 млн. лева в Ягодово

Сложиха на тезгяха военно поделение за 1,2 млн. лева в Ягодово

270
0

Министерство на отбраната обяви на търг имоти с отпаднала необходимост в цялата страна. Един от най-скъпите е в землището на с. Ягодово край Пловдив и е 115, 165 дка. Върху него има 46 сгради, които ще придобие бъдещият собственик. Търгът ще се проведе на 13 май т.г , а началната тръжна цена е 1 251 000 лв., става ясно от сайта на Министерство на отбраната.

„В част от парцела е позиционирано бившето зенитно-ракетно поделение, което охраняваше Пловдив“, коментира пред „Марица“  кметът на Ягодово Димитър Дишев. 

В списъкът са още 22 имота в цялата страна. Според заповедта на министъра на отбраната Красимир Каракачанов в следващия месец ще се събират документи за участие в търговете за имотите, които са с отпаднала необходимост на армията.

 

Освен парцели и бивши поделения има и апартаменти.  Общата сума, определена като начална тръжна цена за всички имоти, възлиза на над 18 млн. лева.

Близките села около Пловдив се превръщат във все по-атрактивни дестинации за строителство. Близо до Ягодово, жилищен комплекс вдигна испански инвеститор. Той се състои от еднофамилни къщи. Ягодово се превръща във все по-предпочитано място за живот заради близостта до областния град и бързата пътна връзка с Пловдив.

Марица;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук