Начало Светът На рождения си ден кралица Елизабет Втора благодари за почитта към покойния...

На рождения си ден кралица Елизабет Втора благодари за почитта към покойния ѝ съпруг

208
0

Британската кралица Елизабет Втора разпространи официално изявление в деня, когато навършва 95 години, в което изрази благодарност за почитта към паметта на покойния ѝ съпруг принц Филип, съобщиха световните агенции.

Херцогът на Единбург принц Филип почина на 9 април на 99 години.

„Нашето семейство преживява дълбока тъга и за всички ни е утеха да видим и чуем почитта, изразена към моя съпруг от хора от Великобритания, от Обединеното кралство и от целия свят“, се посочва в изявлението.

„Семейството ми и аз бихме искали да благодарим на всички ви за подкрепата и добрината, които ни оказахте през последните дни“, заявява кралицата. В изявлението ѝ се подчертава, че кралското семейство е дълбоко развълнувано, че принц Филип е повлиял по изключителен начин върху толкова много хора.Любов като от приказка: Неодобряваният младоженец Филип и непоколебимата Елизабет

Кралица Елизабет Втора навършва 95 години днес. Тя и членовете на кралското семейство все още са в траур за принц Филип. Личният празник на монарха няма да бъде отбелязан с официален портрет и с топовни салюти, както обикновено.

Кралица Елизабет Втора е в замъка Уиндзор, където прекара в изолация със съпруга си последната година заради пандемията от новия коронавирус.

Британският премиер Борис Джонсън бе сред изпратилите поздравления до кралицата за рождения ѝ ден. „Винаги съм изпитвал дълбоко възхищение към Нейно величество и службата ѝ на страната и на Общността на нациите. Горд съм да служа като неин премиер“, написа Джонсън в Twitter.

dariknews.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук